Dapur sentiasa berasap tapi ada kalanya masakan yang dimasak tak pernah nak sedap dan menepati citarasa yg aku kehendaki. Ada sahaja kesilapan dan cara masak yg salah....
Dapur Faeda d'Riyadh menjadi tempat dan simpanan resepi yang telah berjaya aku hasilkan dan sebagai rujukan aku dimasa akan datang!!!
Korang sudi-sudikanlaa mencuba resepi disini yaa

Sabtu, 4 Februari 2012

Sambal TomChan





Sambal TomChan.....Sambal Tomato Belachan. Eeemmm apa daa nama, nak nampak lain punye pasal!!!
Jom layan macam mana nak membuatnya


  • 5 cili merah
  • 13 cili padi
  • 1 biji tomato potong dadu
  • 2 cm belacan
  • 1/2 labu bawang besar
  • 1 biji limau nipis perah jusnya
  • garam
1. Tumbuk lumat atau kisar dengan pengisar kering semua bahan diatas dan rasakan dengan garam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan