Resepi
- Terung potong dadu
- Udang dibuang kulit
- 1/2 labu bawang besar -dikisar
- 1 ulas bawang putih -dikisar
- 3 biji cili merah -dikisar
- 5 biji cili padi -dikisar
- 1/2 sudu sos tiram
- 1/2 kiub ikan bilis
- 1/2 sudu perahan lemon/ asam jawa
- garam
1. Gorengkan terung hingga sedikit garing. Angkat
2. Goreng udang hingga kuning. Angkat
3. Tumiskan bahan kisar hingga sedikit daring dan terbit minyak
4. Tuangkan sos tiram dan masukan kiub ikan bilis
5. Masukan jus lemon dan perasakan garam
6. Kacau sambal bg sedikit garing
7. Dah garing sikit, masukan terung dan udang. Kacau rata
8. Nak letak bawang hiiris dan tomato pon boleh.........
Tiada ulasan:
Catat Ulasan