Ni pasal tengok citer Korea laa. Tu yg cuba try masak bubur cendawan ni. Kalau tak cendawan shitake ni tak terusik kat dapur aku. Memang menarik dan sedap dimakan oleh anak-anak aku.....
2. Masukan beras, dikacau mesra
3. Tuangkan air tunggu hingga separuh masak
4. Letakan ayam dan kiub ayam. Tambahkan air hingga masak
5. Taburkan lada sulah dan rasakan dengan garam.....
- 2 pot beras dicuci
- 2 ulas bawang putih dihiris
- 5 kuntum cendawan shitake -dihiris dadu
- 1 sudu minyak zaiton
- dada ayam
- kiub ayam
- lada sulah
- air
- garam
2. Masukan beras, dikacau mesra
3. Tuangkan air tunggu hingga separuh masak
4. Letakan ayam dan kiub ayam. Tambahkan air hingga masak
5. Taburkan lada sulah dan rasakan dengan garam.....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan