Bahan-Bahan diperlukan untuk buat stok kuah
2. Masukan ayam dan cili kering, kacau rata
3. Tuang air dan biar hingga mendidih
4. Tuangkan kicap, sos tiram dan masukan kiub ayam
5. Masukan cendawan dan perasakan dengan garam
**** Ambil mangkuk claypot dan letak atas api. Sendukan kuah tadi kedalam dan masukan sayur. Biarkan layu sebentar. Pecahkan telur dan tuangkan tepung jagung yg dibancuh. Masukan mee dan sedia untuk dihidang ****
- 5 ulas bawang putih diketuk
- cendawan shitake direndam dgn air panas
- ayam potong kecil
- cili kering
- kicap pekat
- kicap cair
- sos tiram
- kiub ayam
- sawi
- telur
- tepung jagung
- 1 sudu besar minyak bijan
- minyak masak
- garam dan lada sulah
2. Masukan ayam dan cili kering, kacau rata
3. Tuang air dan biar hingga mendidih
4. Tuangkan kicap, sos tiram dan masukan kiub ayam
5. Masukan cendawan dan perasakan dengan garam
**** Ambil mangkuk claypot dan letak atas api. Sendukan kuah tadi kedalam dan masukan sayur. Biarkan layu sebentar. Pecahkan telur dan tuangkan tepung jagung yg dibancuh. Masukan mee dan sedia untuk dihidang ****
Tiada ulasan:
Catat Ulasan