Ni Tauhu buat sendiri....bukan guna tauhu pok yee!!!
Dah duduk diperantauan semuanya kena buat sendiri. Antaranya bila datang bab nak makan itu..ini. Salah satu yg duk teringin sangat nak makan ialah Tauhu Bunga atau aku panggil tauhu Mekar.
2. Isi tauhu disatukan dengan udang, bawang, daun bawang, lada sulah, garam dan putih telur.
Gaul rata semuanya
3. Masukan bahan inti kedalam kulit tahu yg diterbalikan. Isi biar mampat supaya bila digoreng tak
terburai intinya nanti
4. Goreng dengan minyak yg panas & angkat bila dah kuning keemasan.
Dah duduk diperantauan semuanya kena buat sendiri. Antaranya bila datang bab nak makan itu..ini. Salah satu yg duk teringin sangat nak makan ialah Tauhu Bunga atau aku panggil tauhu Mekar.
- 10 biji Tauhu pok/ Tauhu putih potong kiub dan goreng garing (jangan nampak tompok putih ye, pastikan goreng garing takut bila diterbalikan kulitnya terkoyak)
- Udang (dicincang)
- 1/2 biji bawang besar(dicincang)
- 1 batang daun bawang (dihiris)
- 1/2 sudu lada sulah
- 1 biji telur (ambil putih sahaja)
- sedikit garam
2. Isi tauhu disatukan dengan udang, bawang, daun bawang, lada sulah, garam dan putih telur.
Gaul rata semuanya
3. Masukan bahan inti kedalam kulit tahu yg diterbalikan. Isi biar mampat supaya bila digoreng tak
terburai intinya nanti
4. Goreng dengan minyak yg panas & angkat bila dah kuning keemasan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan